Ett lejon i familjen

Standard

Vi har fått ett litet lejon i familjen. Kanske är det därför katten inte vågar närma sig dottern. Han har haft patent på att tro att han är skogens konung. Vår katt har lite snedvriden självbild. Han är vit, fluffig, ser ut som en liten tjejkatt och har aldrig fräst i hela sitt liv. Bara falsettjamat. Vi har inte velat såra vårt husdjurs känslor så vi har låtit honom tro att han visst skulle kunna vara ett stort farligt savanndjur. Och i den villfarelsen har han framlevt sitt lilla kattliv. Till Alva kom.

Vår dotter morrar. När hon ska ta bröstet låter hon grrrrr och slänger med huvudet fram och tillbaka precis om ett lejon som sliter itu sitt byte. Sen hugger hon bröstet med ett roouff. Väl vid bröstet gör hon diverse höga ljud. Från ett förnöjsamt bullrigt hummande till några genomträngande iiihhh-ljud som sitter långt bak i halsen.

Vi gör vårt andra besök på BVC. Dottern har gått upp exemplariskt i vikt. Efteråt sitter vi i väntrummet tillsammans med flera andra mammor och bebisar. Alla mammorna ammar sina älsklingar. Alla bebisar ligger tysta vid bröstet och diar. Alla utom Alva. Grrrr! Rooooufff. Mmmmoooummm. Iiiihh. De andra mammorna skrattar. Jag och han som nyss blivit pappa skrattar.

Alva inte bara låter som ett lejon. Hon är född i lejonets tecken. Så här står det om lejonet:Lejonet har en vilja, den allra starkaste, känner den och känner sig ha rätt till den. Lejonet har dignitet och en sann storhet, förmåga att leda och våga befinna sig i centrum.

Det sistnämnda har vår dotter uppenbarligen redan tagit fasta på. Hon är 18 dagar gammal och har redan börjat göra sin röst hörd i världen.

Annonser

One response »

  1. Efter att ha upplevt båda era lejon kan jag med glädje konstatera att fler familjer än vår kommer att få ett gott utbyte mellan barn och katt. Då vi har drygt tre års försprång kan jag säga att de lär sig massor av varandra… tex att klättra, leka med bollar och jaga efter flugor- en med tassarna och en med flugsmällan. Vår katt har dock helt avstått från att röra dotterns matrester eller annat som hon frikostigt har strött omkring sig. Ester å sin sida tycker fortfarande att torrfoder är ganska gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s