Bortom allt tvivel skyldiga

Standard

När vår generations barn blir vuxna kommer de att spänna ögonen i oss. Hur kunde ni? Hur tänkte ni? Tänkte ni alls på oss? Klimatförändringarna, regnskogsskövlingen, det förgiftade vattnet, den förgiftade luften, den förgiftade maten, uppstoppade djurarter som inte längre finns. Och vi. Vi kommer att säga att vi inte visste hur illa det kunde gå. Vi kommer att säga att vi inte förstod. Men vi kommer inte att kunna se våra barn i ögonen när vi säger det, för vi vet att det är lögn.

Vi visste. Herregud, vi visste. Men vi var för lata, för självupptagna, för att göra det där lilla extra. Vi var för bekväma för att försaka. Vi var för fokuserade på vi och vårt för att ta miljöhoten på största allvar. Anklagelsen i våra barns röster kommer att gräva brunnsdjupa hål i våra hjärtan. För vi vet att vi är bortom allt tvivel skyldiga.

Här hittar du Naturskyddsföreningens gröna guide.

Jag har bestämt mig för att bli mer miljövänlig i år. Det är ingen idé att försöka göra allt på en gång. Det är bättre att ta det stegvis. Från och med nu tänker jag inte köpa färska tomater eftersom det krävs massor av energi att transportera hit dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s