Champagne och chokladpraliner

Standard

Det har varit på gång länge. Ryktet har spridit sig ut i de ammande mödrarnas stugor. Med blandade känslor har jag försiktigt smuttat om lördagkvällen. Det har ju ändå inte varit helt fastlagt. Men i dagens DN står det att läsa svart på vitt: Ammande kvinnor får dricka alkohol. Vidare står det att rådet inte ska ses som en uppmaning till ammande kvinnor att dricka alkohol. Ha ha ha! Tro det. Jag är så uppmanad så magsjukan känns som bortblåst.

Nu ska jag ringa min bästa vän J. På lördag tar vi bussen till Djurgården. Där ska vi tillbringa eftermiddagen på Ulla Winbladh. Vi ska dricka champagne och äta handgjorda chokladpraliner. Bara hon och jag. Inga barn. Bara vi. I skuggan av Skansen ska de ädla dropparna flöda. Åtminstone i de två glas som Livsmedelsverket rekommenderar.

Annonser

2 responses »

  1. Pingback: Alltombarn-bloggen - om vår omvärld » Livsmedelsverket anklagas för moralism

  2. Ja, äntligen får man svart på vitt från myndigheternas sida det som vi tidigare har trott. Redan hösten 2005 gjorde Kalla Fakta i TV4 ett laboratorieanalys av bröstmjölk som visade att fyra deciliter vin till maten gav en så försvinnande liten del alkohol i bröstmjölken att alkoholfri läsk kan innehålla mer.

    http://tv4nyheterna.se/1.53549/2005/10/16/vin_ger_ingen_alkohol_i_brostmjolk

    I samband med detta uppgav Livsmedelsverket att de ser över reglerna eftersom de saknar vetenskaplig grund. Det tar alltså tid att komma till skott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s