En dag på Funcity

Standard

Alvas mormor och morfar, kusin V, mannen, dottern och jag åker till Funcity strax utanför Varberg. Min syster ska föda vilken dag som helst och behöver lite lugn och ro för att vila och vanka. Vi betalar för fyra vuxna och en snart fyraåring. Alva kommer in gratis. För fyra vuxna betalar vi 700 kronor. För kusin V kostar det 35 kronor. Det finns inget att göra i parken för så små barn som dottern och i ärlighetens namn inte särskilt mycket för oss vuxna heller. Det betyder att vi betalar drygt 700 kronor för att kusin V ska kunna roa sig.
– Det är ju inte klokt! frustar jag.

Till jag ser lilla V:s ansiktsuttryck när han varv efter varv får åka på motorcykelkarusellen. När han varv efter varv får åka i karusellen med loket och brandbilen tillsammans med en nyfunnen vän. När han i en timme slänger sig i bollarna i bollhavet. När han rutschar i rodelbanan tillsammans med morfar. När han outtröttligt trampar runt på trampbilsbanan. För det saligt lyckliga ansiktsuttrycket hade jag kunnat betala mycket mer än 700 kronor. Så mycket värme sprider det där lyckoansiktet i mosters hjärta.

Annonser

2 responses »

  1. Håller med. I helgen ville Vattenpalatset i Lerum att vår familj skulle betala 235 kr för att L skulle få plaska lite i en utomhuspool. Hon kunde ju inte vara i vattnet särskilt länge och då vände vi i dörren. Ingen av oss hade ju direkt ngn glädje av vattenrutschbanorna eller vågmaskinen… I bland kan familjegrejer bara vara för mycket och för dyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s