Miraklet är här!

Standard

Jag sitter med Floda Maräng i knät. Han är elva timmar gammal. Kinden mjuk som sammet. Huvudet har fått en liten mössa i nät. Ögonen är slutna, andningen böljar genom den lilla kroppen. Bredvid sitter stolta föräldrar och en stolt storebror.
– Han har en navelsträng! säger lilla V förtjust.
Det är det mest spännande med lillebror. Stumpen som sticker ut från naveln.

– Han ska heta Malte.
V:s panna skrynklar ihop sig i ett arg veck.
– Det ska han visst inte! Han heter Floda Maräng.
– Kanske Malte Maräng?
– Näääääää! Bara Maräng! Floda Maräng.

I månader har lillebror hetat Floda Maräng och nu när han kommit ut ska namnet plötsligt bytas. Inte helt lätt för en tre och ett halvt-åring att begripa.

Strax efter sju på morgonen den 11 juli tittade Floda Maräng ut. 50 centimeter lång, 4050 gram tung. Framåt kvällen får vi hälsa på på sjukhuset. Mormor, morfar, moster H, mannen, Alva och jag. Min syster ser pigg ut, den nyblivna pappan inte riktigt lika pigg. Hormonpåslaget gör sitt. Men båda lyckliga över sonen som nu ligger och snusar i sin plastkorg. Söt som en maräng oavsett framtida namn.

Välkommen till världen ljuvliga du. Välkommen hit till vår familj. Det ska bli så roligt att lära känna dig, du lilla mirakel.

Annonser

3 responses »

  1. Vilken babylycka det blev hos er!
    Tänk när barnen var nyfödda och bara ville vara nära, nära. Det känns som om det var länge sedan, men vid den här tiden förra året gick vi ju här med magarna i vädret och väntade på att det där miraklet skulle ske.

  2. Tredje dygnet har snart passerat med endast en gråtattack. Idag fick jag förklara för Viggo att Malte har ”glömt” hur man äter och det är därför han är ledsen. Stenhårda bröst är ursvårt att äta ifrån. Tack och lov för amningsnapp! Familjelyckan håller i sig och jag har till och med bakat kladdkaka med storebror idag!
    Idag frågade Viggo första gången hur Malte har kommit ut: ”Hur fixade de ut honom?”. Svaret blev enkelt: ”Mamma fick ta i allt jag kunde och så ploppade han ut”. OK, svarade Viggo.
    Puss och kram

  3. Pingback: Mor Karin « Mammapappabarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s