En annorlunda konstutställning

Standard

Det är några dagar innan Floda Maräng kommer till världen. Vi sitter på altanen hos Alvas mormor och morfar och dricker kaffe med doppa. Kusin V kan inte sitta stilla.
– Kom får ni se min konstutställning!

Konstutställningen äger rum i mormors och morfars säng och är av ett annorlunda slag. Inga teckningar, tavlor eller skulpturer så långt ögat når. Istället har V uppvisning med kullerbyttor och olika poseringar i sängen. Alva tittar storögt och till sin förtjusning får hon vara med. Tjutande av skratt kastar hon sig i sängen. Hon är mycket imponerad av sin stora kusins konstutställning.

Någon vecka senare befinner vi oss i Oslo. Dottern sitter mellan oss i sängen. Och vips slänger hon upp sina små armar i luften och kastar sig handlöst framåt. Vi applåderar, Alva skrattar och kastar sig åt ett nytt håll. Det är konstutställning på gång!

Numera räcker det att vi sätter henne i en säng och hojtar Konstutställning! så åker armarna upp i luften och den lilla kroppen far i olika riktningar under högljudda skratt. Det är mycket bra saker man kan lära sig av äldre kusiner.

Annonser

One response »

  1. *fnissar*
    De är ju för goa ungarna 🙂
    Innan sommaren var jag på vernissage hos grannen. Deras dotter R, fem år och hennes lillasyster M ställde ut sina verk på rummets väggar. Det hade inhandlats chips och cider på lilla R:s order. Och vi blev inbjudna och fick medaljer och allt vid ankomst *fnissar*. Jag tyckte det var så mysigt av föräldrarna att verkligen haka på sina barns idé, snacka om att ge dem möjlighet att kreera och våga stå för sin konst *fniss*.

    Själv övar jag på ”konstutställning” i soffan. Stretchar trötta salsaben = underbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s