Livets prioriteringar

Standard

Pappor som tar ut föräldraledighet jobbar mindre under hela barnets uppväxt. Om det handlar en artikel i dagens DN. Forskarna är dock inte säkra på vad som är hönan och vad som är ägget. Antingen har föräldraledigheten helt enkelt påverkat papporna att inte jobba så mycket när barnen växer upp. Eller så hade papporna tidigt ett engagemang för barnen och valde därför både föräldraledighet och senare även att arbeta mindre.

När jag läser den här typen av artiklar blir jag arg, ledsen och glad. Arg och ledsen över att såna här artiklar överhuvudtaget existerar. Över att män OCH kvinnor dras med i myten om att den som jobbar mest vinner. Har ni hört någon enda människa summera sitt liv med orden: Jag borde jobbat lite mer? Däremot har jag otaliga gånger hört orden: Jag var nog inte en särskilt bra pappa. Jag jobbade alldeles för mycket när barnen var små. Det ångrar jag nu. Och så ser man de gråhåriga gubbarna leka som galningar med sina barnbarn i ett desperat försök att skrapa ihop smulorna från det som redan gått förlorat.

Sen blir jag glad över att mannen och jag redan har våra prioriteringar klara.

Annonser

One response »

  1. Du har så rätt.
    Det är nog också så att har man varit hemma med barnen när de är små så är man också mer benägen att vara hemma när de är sjuka och när skolan/dagis är stängt och så vidare.

    Ha det bra!
    Och GRATTIS till boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s