Adventshelg

Standard

– Det var dagens höjdpunkt, skrattar prästen och slår sig för magen.
Prästen refererar till Alvas karnevalsliknande dans uppför altargången under kusin M:s dop. Som avslutning på en fin dopgudstjänst sjunger vi Imse vimse spindel. Alla sitter i bänkraderna undantaget vår dotter som svänger med höfterna, viftar med armarna och böjer på knäna i vild dans längs den mattbeklädda gången. Hennes pappa har drabbats av magsjuka och ligger på övervåningen i min systers och svågers hus och missar det som kommer att omtalas som ett klassiskt alvamoment

På första advent har vi kommit tillbaka till Stockholm igen. Jag har i hast slängt upp julstjärnor och de knappa juldekorationer vi äger. Vi sitter i Katarina kyrka på Söder. Trots att jag bott ett stenkast därifrån, och ätit många medhavda frukostar under träden på kyrkans gräsmatta, har jag aldrig varit inne i kyrkan. Den är mäktig. Ännu mäktigare blir det med fyra körer som står i varsin flygel och sjunger så änglarna i himlen inte kan undgå att bli varma om hjärtat. Dotterns kusin står i en av körerna med röd kåpa och det mörka håret utslaget över axlarna. En adventskonsert av det slaget i kombination med en jättelik kyrka är dock inte anpassat efter en ettåring som har spring i benen. Men mannen och jag har inställningen att hellre pröva att ta med Alva på olika aktiviteter än att stanna hemma.

Efteråt får dottern burkgröt och banan på kyrkbacken och är förtjust över att träffa farfar, faster och farbror. Mannen och jag konstaterar att Alva serverats gott om andlig spis under helgen, denna adventshelg som lämnar dystra november bakom knuten och öppnar armarna för december, för ljus- och juletider.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s