En avbruten resa

Standard

Julaftons morgon. Alvas ögon tindrar precis som barnaögon ska göra på julafton. Det är nya mickibarnspisen med diskho som lockar fram tindret. Luckorna öppnas och stängs, öppnas och stängs, fat och koppar slamras med i hon. Däremellan går hon runt med sin lilla gula fjällräven kånken-ryggsäck på ryggen och sjunger glatt. 

Julaftons eftermiddag. Vi har varit hos mannens syster och svåger i ett par timmar. Alva ska få korv och köttbullar. Men just som jag sätter ner henne i barnstolen kräks hon våldsamt. I flera omgångar kommer makaroner och annat oidentifierbart upp. Lillfian är blek om nosen. Kurar i mammas famn. Men hämtar sig så småningom och är framåt julklappsöppning tillbaka i vanlig form. Dottern springer nyfiket fram till tomten, helt orädd. 

Juldagens förmiddag. Vi packar ihop för att åka till mina föräldrar och systrar på västkusten. I Nyköping stannar vi för lunch. Eftersom Alva bara åt hälften av frukostgröten försöker jag med en liten bit banan till förrätt. Vi sitter fortfarande i bilen, mannen har smitit på toaletten. Då kräks dottern igen. Över sig, mig och bilsätet. Stackars liten! Vi bestämmer oss för att vända hemåt igen. Hoppas på att Alvas mage kommit i ordning till annandagen så att vi kan göra ett nytt försök att åka västeröver

Annonser

3 responses »

  1. Nej, vad trist! Hon har väl inte fått vinterkräksjukan (hoppas inte)?

    Hoppas att det bara var någon bakterieattack och att ni kom iväg på resan som planerat. L kommer gärna och kollar in spisen någon dag när ni är tillbaka 🙂

  2. Hej där!
    Tack för fint julkort på sötnosen.
    Kom ni iväg – trist med kräkningarna. Själv var jag kräksjuk natten mellan torsdag och fredag innan jul och på lördagen åkte vi tåg i en herrans massa timmar till Skåne. Tur att det var en kortvariant och inte vinterkräksjukan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s