En liten vildkatta

Standard

Alva har börjat klösas. Medvetet attackerar hon mannens och mitt ansikte. Vassa små naglar tränger sig in i huden. Det gör ont. Mannen har ett stort rivsår på näsan. Jag har ett under näsan och ett på kinden.Vi har försökt säga nej på olika sätt. Strängt. Rytande. Milt borttagande av dotterns hand. Inget hjälper. Alva gapskrattar så fort vi säger till henne och blir ännu vildare i sina försök att rivas. Vi som är vana vid lilla E som aldrig plockar fram klorna. Nu har vi fått en vildkatta i familjen som verkar omöjlig att säga till. Är det någon som har några tips om hur man får en 17-månaders unge att lyssna på sina föräldrar? Eller är det bara att vänta till klösintresset svalnat?

Annonser

4 responses »

 1. Åh. Har inga käcka råd att ge. Jag känner dock igen det där med att blir handfallen inför unge nummer två. Min minsting är tusen gånger vildare än den första. Hoppas det grejar sig. Berätta gärna hur det går!!!

  Hoppas 2009 blir ett toppenår för dig och din familj. Och så har du nåt att hämta hos mig.

  Kramar, Rana

 2. Det är jättesvårt att få dem att lyssna. Tror att man måste fortsätta att vara tydlig trots att man inte får någon respons i början. Det är bättre än att låta dem göra som de vill på grund av att de ändå inte lyssnar. Då blir det nog svårare sedan. Den empatiska förmågan är inte utvecklad ännu och därför har hon svårt att koppla varför hon inte får göra så, men det kommer hon ju att förstå en vacker dag.

  L lyssnar inte när vi säger att hon måste sitta ner när hon är i soffan utan det är samma beteende då. Hon har ramlat ner från soffan ett par gånger och slagit sig, och då tycker man ju att hon ska vara lite mer försiktig, men nästan direkt är det upp igen. Man blir ju så trött…

 3. Fortsätt att säga till varje gång, med samma konsekvens; kanske att sätta henne ifrån er när hon gör det och ni ska säga till henne.

  Det blir en fas som ni kommer över om ett tag, bara ni är konsekventa.

  Lillebror slår den vid matbordet som sitter bredvid honom på axlarna. Vi kör samma visa; bort från bordet och bestämda tillsägelser.

  Det går över! :o) (Den allra tråkigaste kommentaren av dem alla)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s