Kaka!

Standard

Dotterns aptit är inget vidare. Ögoninfektion och feber drar ner matlusten. Jag försöker med allt. De vanliga favoriterna fiskbullar, pasta, köttbullar och blodpudding. Banan. Bröd. Glass. Inget duger.

Alva sitter i soffan med armarna om sin pippidocka och tittar på när Pippi firar jul och bakar pepparkakor.
– Kaka! Kaka!
– Vill du ha pepparkaka?
– Ja!

Fyra pepparkakor senare får jag säga stopp. Är det inte lite starkt för små barnamagar med pepparkakor? Under dagarna som följer återkommer Alva till kaka. Det enda hon verkar riktigt sugen på.

Annonser

2 responses »

  1. Och det är så härligt att vara Alvas mormor och nu pratar vi i telefon också. Vi samtalar länge om kakan och pippi och var näsan är. Det gäller att få Stockholm att vara så nära så man kan leka mormors lilla kråka genom telefonluren och det går riktigt bra. Men nu fattar jag att det går ännu bättre om vi tar oss över teknikfobin och skaffar Skype. Varje gång vi ska förnya vår teknik så infinner sig ett motstånd för nya knappar och mystiska saker som vi måste lära oss. Men barnbarnen lär göra att vi tar oss vidare i denna djungel och det är OK att de kommer att sucka lite över en mormor och morfar som ibland uppträder som reliker från en svunnen tid. Alvas kusin V ser med milt överseende på när mormor försöker hitta rätt i de tre TV-kontrollerna men ändå lyckas få Alfons att prata tyska. Men vi strävar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s