Doft av flärd

Standard

På lunchen går jag med bestämda steg till Decléors hörna på Åhlens skönhetsavdelning. Mammaledighet och bröllopssparande har fått mig att av sparsamhet  utsätta mitt stackars ansikte för diverse skitprodukter. Nu är hyn så grå, fnasig och skör att jag inte står ut en sekund till. Jag köper rengöringsmjölk, ansiktsvatten, ansiktsolja (går på djuuupet), dagkräm, nattkräm, ögonkräm och peeling. En ansenlig summa dras från mitt konto. Risken finns att mannen kikar in här, så jag tänker inte uppge hur mycket, men tänk weekendresa. 

Lite senare på eftermiddagen tar jag tunnelbanan till Söder för att klippa mig på hos en av Stockholms trendigare frisörer. Det är människor med koll som jobbar här.Det här är människor som har förmågan att kombinera ihop en urtvättad t-shirt, med svarta tights och någon leopardgrej och få det att se som de bara vält ur ett modereportage i ett hippt magasin. Aldrig känner jag mig så otrendig som när jag kliver in genom dessa dörrar men å andra sidan känner jag mig aldrig så nöjd med min klippning som när jag kliver ut. 

Just idag tar jag min otrendighet till en ny nivå. Först håller jag fram en tidning med en bild på Kate Winslet:

kate
– Så här vill jag se ut (typ överhuvudtaget, den kvinnan är ju galet vacker)
– Ja…något åt det hållet kommer att bli jättebra på dig.
– Något åt det hållet? Jag vill ha exakt en sån här frisyr.
– Alltså, det där är väldigt, väldigt stylat.

Jaha. 

Frisören med hallonrött hår och leopardkläder tvättar mitt hår och ger mig den ljuvliga huvudmassage som alltid ingår. Sen slår jag mig ner i frisörstolen i väntan på att bli förvandlad till Kate.

Ur högtalarna strömmar någon skramlig rock på extremt hög volym. Till slut inser jag att jag ändå ligger så mycket minus på trendkontot att jag lika gärna kan framföra min åsikt:
– Ursäkta, kan ni möjligtvis sänka musiken lite?
Ja då tant, visst kan vi det.
– Självklart. 

Kanske ser jag inte ut som Kate Winslet när jag lämnar Söder men jag är snygg i håret och har väskan full med skönhetsprodukter. Och jag känner doften av flärd. En sällsam doft för en småbarnsmamma.

Annonser

2 responses »

  1. Har du blivit blondin nu alltså? Nu bara MÅSTE du lägga in en bild på dig, är nyfiken till max 🙂 Skönt att bli lite ompysslad, jag ska till frissan i morgon. Yieehaaa!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s