Första dagen på dansskolan

Standard

Det är första dagen på Alvas dansskola. Knattedans från 2 år. Klockan är kvart över nio på lördag morgon. I salen som kantas av klassiska balettstänger sitter en ring med förväntansfulla barn och föräldrar. Fröken heter Birgitta. Hon lär sig alla barnens namn i en handvändning. Sen leker vi lekar.

Jag hittar en sten på stigen (knuten näve). Vad kan det vara? Två loppor (två fingrar upp), två löss (två fingrar upp) och en snigel (tummen och handen blir en snigel) och tio stycken kittelmöss!
Föräldrafingrarna springer över barnens magar. De tjuter av skratt. Det här verkar vara en riktigt rolig danskurs. Om man är pigg och utvilad. Det är inte vår dotter. På fredagen är vi på middag hos familjen N. Alva och H leker som galningar och somnar gör hon först framåt tio på kvällen. Men vaknar lika tidigt som vanligt.

Det är en trött danskursdeltagare vi har med oss. Som helst vill sitta i mammas knä. Ibland glömmer hon att hon är trött och rusar fram och tillbaka över golvet. Men snart är hon tillbaka igen med kinden mot min och armarna runt halsen. Både mannen och jag är dock övertygade om att dottern kommer att gilla knattedansen med några timmars mer sömn i den lilla kroppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s