En weekend på Yxtaholm

Standard

Vi kör sakta fram genom allén som kantas av träd som sprakar i gult och orange. Längst ute på udden ligger det vita sjuttonhundratalsslott där mannen och jag ska tillbringa helgen. Bara du och jag. Ett dygn senare lämnar vi Yxtaholm med själar och hjärtan som fått vila från vardagens bestyr. Vi har gått hand i hand genom ägorna. Beundrat smäckra araber som sträcker sina nyfikna halsar mot oss. Vi har druckit afternoontea i spröda koppar med utsikt över Yxtasjön. Legat utsträckta på bolster i vårt vackra slottsrum djupt försjunkna i varsinn bok. Ätit hummer och hjort i skenet av levande ljus. Sovit ostörda och länge och vaknat till morgondiset utanför fönstret. Njutit av långfrukost under kärleksfull tystnad och tidningsläsande. Bara varit.

Annonser

2 responses »

  1. EN WEEKEND MED ALVA
    Och på köpet fick vi en mormor- och morfar weekend med Alva. Mest har vi suttit på Alvas stoltåg med stora, mellanstora och lilla Puh, Skrållan och Pippi.
    Och Alva var en sträng lokförare. Vi fick sittat alldeles stilla tills hon ropade ut i högtalaren att nu är vi jätteklara. Det betydde att vi var framme och skulle hoppa runt tåget innan vi klev på igen för så där 25:e gången. Att umgås med sitt tvååriga barnbarn en helg slår vilken slottshelg som helst. Vi längtar redan.

  2. Pingback: Yxtaholms Slott | Yxtaholms Slott i bloggosfvären

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s